HAVRAN'DA KOCASEYİT DAĞ BİSİKLETİ FESTİVALİ”

HAVRAN

Havran ilçesi kurtuluşunun 91. nci yılı nedeniyle ilk kez Kocaseyit Dağ Bisikleti Festivali” düzenlendi.

Havran ilçesi kurtuluşunun 91. nci yılı nedeniyle ilk kez 100 bisikletçinin katıldığı ve 3 gün sürecek olan “Kocaseyit Dağ Bisikleti Festivali” düzenledi.

İlk kez düzenlenen “Kocaseyit Dağ Bisikleti Festivali”nin tarihi Havran Belediye Sarayı önünden startını Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Balıkesir AK Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu,  Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu birlikte verdi. İlk gün bisikletçiler 30 kilometrelik İnönü Köyü, Havran Barajı ve Yarasa Mağaraları parkurunda yarıştı.

Dağ Bisikletçileri toplam 120 kilometre olan ve Çanakkale Deniz Savaşını sona erdiren Çanakkale Kahramanı (Kocaseyit) Topçu Onbaşı Seyit Çabuk`un anıtı ve mezarı ziyareti sonrası Havran ilçesi içerisinde serbest tur atıp 8 Eylül 2013 tarihi nedeniyle Havran’ın kurtuluşu törenlerine katılacakları bilgisi verildi.

“Kocaseyit Dağ Bisikleti Festivali”ne katılan bayan ve erkek 100 sporcunun Havran’ın kurtuluş günü olan 8 Eylül 2013 tarihine kadar çadırlarda konaklayacaklarını açıklayan Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Dağ Bisikletçilerinin 8 Eylül Havran’ın kurtuluş gününde özel bir gösteri yapacaklarını açıkladı.

Çanakkale Kahramanı Kocaseyit`i sportif faaliyetle anmayı ve tanıtmayı amaçladıklarını açıklayan Körfez Bisiklet Grubu Başkanı Yasin Karadavut, Kocaseyit Dağ Bisiklet Festivali ile Kocaseyit`i, Türk kültürünü, bölge coğrafyasını tüm ülke bisikletçilerine ve bu spora gönül verenlere tanıtmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Karadavut, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Balıkesir AK Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu ile sıcak ilgileri nedeniyle Havran halkına teşekkür etti. Enver DOLGUN- HAVRAN



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli